Nieuws

Zonnepanelen

Zonnecellen in PV panelen (Photo Voltaische panelen) zetten zonlicht om in electriciteit. Deze energie kan direct worden gebruikt, maar ook worden opgeslagen in accus's of teruggevoerd naar het openbare net. PV panelen zien we vooral in grootschalige Duurzaam Bouwen (DUBO) locaties (o.a. om in het kader van gemeentelijke klimaatconvenanten de CO2 emissiebesparing te behalen).

Op dit terrein zijn er volop nieuwe ontwikkelingen. Zogenaamde amorfe PV panelen of PV dakbanen zijn geintegreerd in de dakbedekking. Ze zijn licht en flexibel en hebben dus nauwelijks invloed op de draagkracht van het dak. PV dakbanen zijn onopvallend en kunnen snel en waterdicht op het dakoppervlak worden aangebracht. 

 

PV-Tubes van Solyndra


De Solyndra zonnepanelen bestaan uit buismodules die veel meer zonlicht opvangen dan de conventionele PV-systemen. Ze kunnen een veel grotere oppervlakte van het dak bedekken, zonder dat montage aan het dak of dakdoorboringen nodig zijn. Door de lagere installatiekosten en het hogere rendement aan opgewekte electriciteit kunnen we met de Solyndra zonnepanelen elektriciteit leveren tegen een heel aantrekkelijke prijs per kilowattuur. De fotovoltaische panelen van Solyndra omvatten de unieke ingekapselde CIGS-cellen en het montagesysteem voor toepassingen op grote platte daken. Het systeem bestaat uit een buizenstel dat steviger is dan glasplaten. Door de vorm van de buis wordt de instraling van de zon altijd maximaal benut. Het systeem wordt horizontaal gemonteerd en is zeer eenvoudig te plaatsen.


 

De voordelen van Solyndra zonnepanelen

Energie uit diffuus, reflectie en direct zonlicht
Verdubbeling van het energierendement op platte daken
Geen verankering of doorboring van platte daken
Geen belasting van de dakconstructie
Ongevoelig voor windstoten tot 200 km/uur
Zelfreinigend

Ongevoelig voor vervuiling door vogels
Bij dakrenovatie 100% verplaatsbaar
Esthetisch gezien bijzonder attractief
Niet zichtbaar over dakranden en daardoor diefstal ongevoeliger
Zelfventilerend, koelend systeem waardoor een hoger rendement wordt verkregen
25 jaar fabrieksgarantie