Nieuws

Energiepaal

Energiepaal

De energiepaal is een geprefabriceerde betonnen heipaal met een kunststof element, waardoor water wordt gepompt. De vloeistof wordt door de aarde opgewarmd. Het systeem is gesloten en komt niet in aanraking met het grondwater.

Energiepalen leveren energie voor het verwarmen en koelen van woningen, bedrijfsgebouwen en zelfs complete snelwegen.
home - oplossingen - energiepaal met warmtewisselaarWelWonen: Energie uit eigen bodem Een woning op energiepalen, gekoppeld aan klimaatvloeren en een warmtepomp, staat voor een privé-energieproductie én veel comfort voor de bewoner. Met dit systeem zijn HR-ketels en radiatoren overbodig. Plafond- en vloerverwarming zorgen voor een behaaglijke warmte tijdens de wintermaanden en heerlijke koelte in de zomer. Het systeem haalt driekwart van de benodigde energie uit eigen bodem via heipalen met ingestorte lamellen.

Bij paallengtes vanaf 10 meter wordt een rij eensgezinswoningen in de basislast voor ruimtewarmte en warm water voorzien. Bij een vrijstaande woning, waar over meer palen wordt beschikt, kan het systeem zowel in de basis- als in de pieklast voorzien. In de zomer wordt het teveel aan warmte teruggevoerd via leidingen in het plafond. Andersom haalt de pomp in de winter weer warmte uit de grond en brengt het omhoog.